Bani imprumut prin notar

Cele mai bune imprumuturi

Bani imprumut prin notar

Ce trebuie să știi despre un bani imprumut prin notar

Vânzarea unei case noi este un proces agitat și stresant pentru toți cei implicați. Atunci când un cumpărător se așează pentru a finaliza achiziția unei locuințe, el sau ea trebuie să parcurgă și să semneze zeci de documente, dintre care unele pot necesita legalizarea unui notar public comisionat. Dacă notarul public greșește, aceasta ar putea avea ca rezultat întârzierea achiziției.

Specializarea Ipoteca

Din fericire, există notari publici specializați în semnarea de împrumuturi. Cunoscuți sub numele de agenți de semnătură notarială (NSA), aceștia sunt instruiți în mod special în facilitarea documentelor de împrumut ipotecar. Aceștia au o mai bună înțelegere a documentelor și a formulării utilizate în împrumuturi; prin urmare, există mai puțin risc de eroare atunci când utilizați un NSA pentru a închide o casă.

Agenții notari de semnătură trebuie mai întâi să fie mandatați ca notar public, moment în care pot alege să urmeze o pregătire suplimentară în domeniul creditelor ipotecare. Notarii nu sunt în niciun fel obligați să urmeze această pregătire suplimentară. Dacă o fac, totuși, pot atrage o nouă bază de clienți oferind servicii notariale pentru cumpărătorii de locuințe.

Experienţă

Verificați pentru a vedea cât de multă experiență are notarul public înainte de a-l angaja pentru a vă facilita semnarea împrumutului. Având în vedere că împrumuturile ipotecare conțin informații sensibile și adesea confuze, doriți să alegeți pe cineva cu experiență în acest domeniu. Nu vă fie teamă să întrebați notarul public de cât timp lucrează și dacă au facilitat sau nu semnarea de împrumut înainte.

Vezi mai mult aici:  Împrumut de vacanță

Taxe

Majoritatea statelor au „plafoane” la cât poate percepe un notar pentru serviciile lor notariale. Cu toate acestea, notarii de telefonie mobilă pot percepe mai mult pentru confortul călătoriei în locația dvs.

Diferența dintre agenții care semnează împrumuturi și notarii publici

Iată diferența: agenții care semnează împrumuturi sunt notari publici care sunt autorizați să asiste creditorul în ghidarea împrumutatului prin documentele lor de împrumut. Aceștia ar putea ajuta să răspundă la orice întrebări pe care le are clientul cu privire la împrumutul său, fie că este vorba despre un vehicul, o casă sau o afacere.

Împrumut nebancar prin notar

Notarii publici, pe de altă parte, nu au această certificare suplimentară. Asta înseamnă că notarii nu au capacitatea sau expertiza de a furniza informații clienților lor, așa că sarcina lor este doar să confirme acordurile părților și să asculte semnăturile pentru documentele legale.