Credit în caz de divorț

Cele mai bune imprumuturi

Credit în caz de divorț

Credit în caz de divorț: care sunt optiunile?

Cei doi soți pot solicita o distribuire a bunurilor în urma divorțului. Dacă nu reușesc să ajungă la o înțelegere cu privire la modul în care vor fi împărțite bunurile deținute, se trezesc din nou în instanță. În cazul în care nu a fost întocmit niciun act înainte de căsătorie cu privire la împărțirea bunurilor, împărțirea va ține cont, după caz, de bunurile celor doi soți.

Dar ce se întâmplă cu obiectele cumpărate cu bani împrumutați? Activele și pasivele – adică atât activele, cât și datoriile acumulate în timpul căsătoriei – trebuie să fie împărțite în mod egal în cadrul partajului.

Este posibil să primiți sfaturi cu privire la împărțire de la avocatul cu care lucrați la divorț. Cum vă poate ajuta un avocat? Acesta protejează interesele clientului pentru a asigura o împărțire echitabilă și benefică a creditelor.

Prin mediere, împărțirea poate fi realizată. Sfătuim prezența unui avocat avizat și în această situație. Este o metodă mai eficientă și mai rapidă. După un divorț, datoria față de bancă nu mai este datorată. Împrumutul poate fi preluat de oricare dintre cei doi.

Divort credit prima casa

Vânzarea nu poate fi folosită pentru a împărți proprietatea între cei doi proprietari sau pentru a achita împrumutul bancar, dacă proprietatea a fost achiziționată prin programul Prima casă. În această situație, trebuie îndeplinită una dintre cerințe – să fi fost proprietari timp de cel puțin cinci ani de la cumpărare. În cazul în care unul dintre soți își asumă atât împrumutul, cât și dreptul de proprietate, banca poate dispune relaxarea temporară a acestei interdicții.

Persoana care face acest lucru trebuie să îndeplinească cerințele stabilite de bancă și să aibă o sursă de venit care să îi permită să ramburseze împrumutul. De asemenea, el va plăti în același timp și celuilalt soț partea care îi revine.

Vezi mai mult aici:  Împrumut fără dovadă de venit la Târgu Jiu

O altă opțiune este ca aceștia să își asume împreună obligațiile de rambursare a împrumutului, deși sunt divorțați, și să mențină drepturile de proprietate comună.

Subliniem faptul că partajul este opțional și că acesta poate fi sau nu solicitat ca urmare a divorțului. Pentru a se asigura că au contribuit la bunăstarea copiilor, unele cupluri aleg, de exemplu, să înstrăineze bunurile, dacă există, copiilor născuți în urma căsătoriei. Nivelul de înțelegere dintre cele două cupluri determină acest lucru.

O altă circumstanță poate fi legată de calendarul de achiziție a bunurilor, precum și de implicarea celuilalt partener. Ca urmare a partajului, celălalt soț poate emite pretenții asupra valorii unui bun personal care a fost achiziționat înainte de căsătorie, dar care a fost plătit în rate pe parcursul căsătoriei. Deși dobândirea dreptului de proprietate în aceste situații este puțin probabilă, este garantat faptul că se solicită o compensație pentru partea care a fost plătită.