Credite nebancare pe termen lung

Cele mai bune imprumuturi

Credite nebancare pe termen lung

Ce este credite nebancare pe termen lung

Din ce în ce mai mulți cumpărători de proprietăți iau credit pe termen lung. Drept dovadă, media actuală a abonamentului de credit este de 18 ani! Un adevărat record care se explică în mare măsură prin existența unor rate istorice scăzute ale împrumuturilor.

Credite online:  Cele mai bune imprumuturi

Dar cum rămâne cu creditele făcute în context profesional? Reprezintă ele o amenințare sau, dimpotrivă, o oportunitate? Concentrați-vă pe o viziune pe termen lung care pare din ce în ce mai puțin să sperie cumpărătorii…


Împrumut nebancar pe termen lung: avantaje deja cunoscute

Avantajul nr. 1 al creditului pe termen lung rămâne același, indiferent dacă este vorba de un împrumut profesional sau personal: desigur face posibilă reducerea termenelor de rambursare a creditului (plăți lunare sau anuități).

Într-adevăr, companiile aflate în faza de pornire nu sunt, în general, suficient de stabile financiar pentru a se putea împrumuta pe termen scurt și a rambursa plăți lunare mai mari.

Un alt avantaj semnificativ al creditului pe termen lung este posibilitatea companiei (ca și a persoanei fizice) de a împrumuta o sumă mai mare, întrucât rambursarea va fi eșalonată în timp.

Împrumut bani pe termen lung

Pentru firmele care au contractat mai multe credite, este important de precizat că răscumpărarea creditului este pe deplin posibilă. Ca o reamintire, vă permite să grupați diferite împrumuturi și astfel să beneficiați de o dobândă mai bună.

De asemenea, răscumpărarea creditului permite companiei să ia în considerare proiecte noi chiar dacă are deja un împrumut în derulare. Datorită reducerii plăților lunare, își recapătă puterea de cumpărare și are posibilitatea de a investi din nou.


GĂSEȘTE CEL MAI IEFTIN ÎMPRUMUТ >>


Un mod de finanțare nu întotdeauna adaptat

În ciuda avantajelor pe care tocmai le-am menționat, împrumutul profesional pe termen lung prezintă și riscuri și dezavantaje de care este important să ținem cont la început.

Vezi mai mult aici:  Credit rapid la 18 ani

În primul rând, trebuie să știți că împrumuturile bancare acordate companiilor necesită de obicei un depozit și/sau o garanție. Aceasta înseamnă că, în caz de insolvență a companiei, creditorul (banca sau organizația de credit) poate sechestra această garanție (de exemplu, mobilierul ipotecat).

Apoi, în ciuda reducerii termenelor de rambursare, poate fi în cele din urmă mai puțin interesant să se împrumute pe termen lung: ponderea dobânzii fiind mult mai greu de suportat!

După cum am subliniat mai sus, împrumutul pe termen lung nu este, de asemenea, o soluție ideală pentru start-up-urile aflate în faza de lansare sau companiile cu o situație financiară proastă. În ambele cazuri, ei vor avea într-adevăr puține șanse de a contracta un împrumut bancar.

În sfârșit, în cazul unui credit ipotecar pentru o companie (pentru a plăti pereții unui sediu comercial sau a unui cabinet medical, de exemplu), creditul pe termen lung crește riscul de a fi nevoit să plătească simultan lucrări majore de renovare. Timpul necesar rambursării plăților lunare ale creditului… situația se poate complica rapid!

În concluzie, împrumutul pe termen lung este interesant pentru companii dacă face parte dintr-un plan de finanțare în concordanță cu realitatea lor financiară dar și cu proiectul/proiectele lor. Astfel, pentru a acoperi costurile de operare, va fi de preferat să se apeleze la credite pe termen scurt, care să permită o mai mare receptivitate. Pe de altă parte, pentru investiții mai mari, împrumutul pe termen lung rămâne soluția cea mai potrivită pentru moment.