Cum iei un credit cu dobândă scăzută

Cele mai bune imprumuturi

Cum iei un credit cu dobândă scăzută

Atunci când iei un credit este indicat să îl cauți pe cel mai avantajos pentru tine. Având în vedere că te împrumuți și că o perioadă de timp și va trebui lunar să plătești rata, este important să cauți creditul cel mai avantajos. Dar nu numai rata este importantă, ci și suma care ți se oferă. Băncile și Instituțiile Financiare Nebacare au politici diferite de acordare a creditelor. Ceea ce înseamnă că i de unde alege, în funcție de nevoile tale. Iată cum iei un credit de nevoi personale cu dobândă scăzută.

Cum găsești creditul cu cea mai mică dobândă?

O metodă de afla cine oferă cea mai mică dobândă este să cauți fiecare bancă și IFN ți să ceri detalii despre creditele lor. Este destul de obositor să faci acest lucru, având în vedere că nu poți face asta online. Dar există o modalitate mult mai simplă și eficientă: folosește un calculator de credite. Un calculator de rate nu numai că îți calculează ratele pentru suma pe care vrei să o împrumuți, ci îți oferă și detalii despre dobândă, actele de care ai nevoie și instituția care o oferă.

Nu trebuie să te duci direct la bănci. IFN-urile au început să ofere credite la dobânzi mai avantajoase decât băncile. Chiar unele credite ale lor nici nu au dobândă. Iar calculatorul de rate îți indică și aceste aspecte. În definitiv, dacă poți plăti rata lunară, este indicat să alegi cea mai bună variantă pentru tine. Iar în cazul creditelor pe termen lung, acest aspect este important.

Ce trebuie să iei în calcul când iei un imprumut

Pe lângă scopul cu care iei împrumutul mai sunt și detalii despre credit pe care trebuie să le pui la socoteală. În cazul în care vrei un împrumut pentru ceva anume, atunci poți să cauți unul creat pentru această situație. Astfel, dacă ești student, pensionar sau vrei să îți iei o casă sau o mașină, poți să iei un credit dedicat acestor categorii. Nu trebuie să te arunci din start la un credit de nevoi personale, deoarece cele create special, au caracteristici care te pot ajuta pe termen lung.

Vezi mai mult aici:  Credit cu refinanțare IFN

Un alt lucru pe care trebuie să îl ai în vedere este dobânda și cheltuielile suplimentare. Dobânda se calculează în general în funcție de DAE. Dar mai sunt credite, în special în monede exotice, care au alt fel de referință pentru dobândă. Din păcate, acestea din urmă, chiar dacă pe moment par a fi mai avantajoase, pe termen lung poți să ai nefericita surpriză de a i se dubla dobânda. DAE este cea mai sigură referință de pe piață.

Credit cu baja tasa de interés

De asemenea, asigurările și cheltuielile de întreținere adaugă la costul total al creditului. În cazul IFN-urilor rar se pune problema de aceste cheltuieli. Însă, băncile le au incluse în credit, dar nu în rata lunară. Prin urmare, în fiecare lună trebuie să plătești suplimentar pentru acestea. Întreabă consultantul despre aceste cheltuieli suplimentare. Și apoi vezi dacă nu sunt alte credite mai avantajoase la IFN-uri. Astfel, te vei putea bucura de o rată mică și lipsită de cheltuieli suplimentare pe toată perioada creditului.