Împrumut cu o istorie de credit deteriorată

Cele mai bune imprumuturi

Împrumut cu o istorie de credit deteriorată

Credite pentru persoane cu istoric negativ

Vi s-a întâmplat să fiţi un client fidel şi cu venituri constante şi totuşi băncile să vă refuze un împrumut?

Explicaţia este una destul de simplă: reputația financiară negativă pe care o înregistraţi în istoricul dumneavoastră de client, istoric înregistrat la Biroul de Credit pe baza raportărilor instituțiilor financiare bancare sau nebancare din România. Băncile refuză să ofere împrumuturi pentru două categorii de clienți:

• celor care înregistrează anumite restanțe sau întârzieri de plată la împrumuturi deja contactate de la bancă;

• celor care au hotărâri judecătorești definitive de colectare a unor datorii neachitate la operatorii de telefonie mobilă sau la diverse facturi de utilități.

Acest refuz însă nu este întotdeauna doar din vina clientului. Mai apar și erori ce țin de disfuncționalitățile sistemului bancar ce nu transmite sau întârzie transmiterea informațiilor relevante despre împrumutul rambursat de client către Biroul de credite. Așa se explică situația neplăcută ca la evaluarea împrumutatului, o altă bancă poate considera că această datorie inexistentă este un motiv de risc financiar pentru un nou împrumut al clientului.

Refuzul de a primi un împrumut poate fi cauzat și de erori umane, de exemplu al angajaților băncilor cu mai puțină experiență profesională. Solicitările de împrumuturile mai pot fi refuzate și din alte motive ce intră în evaluarea riscului de împrumut precum numărul mare de persoane dependente, experiență insuficientă la actualul loc de muncă sau domeniul în care acesta activează. Evident că orice domeniu profesional poate suferi schimbări și implică anumite riscuri, dar este mai relevantă evaluarea cât de rapid clientul se redresează și își va găsi un alt serviciu dacă îl va pierde și gradul lui de adaptare la orice schimbare profesională.

Credit cu istoric negativ

Pentru a obține împrumutul râvnit trebuie mai întâi să vă verificați istoricul de împrumuturi și să vă cunoașteți ratingul de creditare. Există bănci, instituții financiare sau societăți de brokeraj care vă pot ajuta în acest sens. Puteți obține aceste informații și singuri dacă dispuneți de timpul necesar. Vă recomandăm să solicitați întotdeauna de la bancă o adeverință care să dovedească că ați rambursat integral împrumutului pentru a evita orice disfuncționalități de comunicare. De asemenea, trebuie să plătiți orice amendă, impozite sau arierate de utilități, evident dacă aveți așa ceva.

Dacă toate aceste aspecte sunt rezolvate și totuși băncile încă refuză să vă ofere un împrumut, vă rămâne opțiunea de a apela la instituțiile financiare nebancare specializate în reabilitarea debitorilor. Întrucât aceste instituții financiare nebancare au obligația de a furniza permanent informații birourilor de credit, aveți șansă să vă recrea o pagină nouă în istoria dumneavoastră de creditare, istoric pe care băncile le vor analiză într-o viitoare evaluare de creditare.

Vezi mai mult aici:  Credit rapid in 15 minute

În situația în care totuși veți fi refuzați de bănci mai rămane varianta împrumuturilor la instituțiile financiare nebancare, însă trebuie să știți că rata dobânzii la aceste instituții sunt mult mai mari deoarece acoperă un risc mai mare. De aceea vă recomandăm să nu luați o sumă mare de la acestea. Puteți încercă împrumuturi scurte, pe termen scurt timp pentru a demonstra o disciplină financiară sporită, mai ales pentru cei ce înregistrează un istoric negativ în trecutul lor de debitori.

O altă variantă de împrumut este cauțiunea de la casele de amanet., când primiți o sumă de banii îl schimbul unor obiecte de valoare. Această soluție este cea mai puțin recomandată și nu trebuie folosită decât într-o situație limită.

Imprumuturi online cu istoric negativ

Variantele cele mai folosite de creditori sunt împrumuturi on-line prin deschidrea de card, e-portofele prin trimiterea unui simplu SMS, dar se impune condiția de a avea un istoric pozitiv de creditare. Băncile și instituțiile financiare nebancare oferă sume mici de creditare chiar și în cazul celor cu un istoric de creditare negativ, dar condițiile de creditare vor fi destul de restrictive.

Speram că toate aceste informații vă vor fi de folos atunci când vă propuneți să contractați un împrumut. Dacă numeroasele ofertele de împrumut de pe piață sunt prea numeroase și vă consumă prea mult timp, vă recomandăm să studiați ofertele instituțiile financiare nebancare pentru a vă solicita singur împrumutul. Puteți studia ofertele acestor instituții de creditare de pe portalul nostru, pentru că există companii ce oferă împrumuturi chiar și pentru cei cu o istorie de creditare nereușită, dar care vor să să reabiliteze și să redevină clienți bancari responsabili.