Overdraftul – de la A la Z!

Cele mai bune imprumuturi

Overdraftul – de la A la Z!

Deținerea unui card de debit emis de o instituție financiară poate fi transformat într-un avantaj pe termen lung. Nu doar că îți oferă posibilitatea de a dispune de banii tăi mai ușor, fără să folosești numerar, dar îți aduce și alți bani. Practic, un card de debit echivalează cu deținerea unui cont la respectiva companie financiară. Ceea ce înseamnă că ai un venit care este încasat acolo. În astfel de cazuri, instituția îți poate oferi un descoperit de card (overdraft).

Aceasta înseamnă o sumă de bani, limitată la o anume valoare, pe care o poți folosi în diverse scopuri. Condiția este ca suma respectivă să fie întreagă la o dată specificată. În caz contrar, vei avea de plată o dobândă, care se raportează la diferența de sumă, între ceea ce ai primit și ceea ce există pe card. Dacă banii sunt “întregi”, atunci nu nimic de plată. Destul de avantajos, nu?

Overdraft-ul – între avantaje și dezavantaje

Creditorul îți oferă acces la niște bani. Un avantaj pe care oricine și-l poate dori. Suma respectivă echivalează cu un număr de salarii ale debitorului. Dacă încasezi un venit mic, atunci suma nu va fi mare. Dacă venitul este ridicat, atunci este un avantaj. Durata pe care se întinde un overdraft este de 1 an, dar termenul se va prelungi în mod automat, dacă nu există nicio împotrivire din partea debitorului.

Descoperitul de cont constituie nu doar o garanție financiară, ci este și o formă de suplinire a altor împrumuturi. În acest fel, vei avea de plătit o dobândă fixă, spre deosebire de alte tipuri de împrumut cu dobândă variabilă. Banii sunt la dispoziția ta tot timpul. Ai controlul absolut asupra modului de cheltuire. Desigur, dezavantajul dat de faptul că suma trebuie să fie completă la sfârșit de lună, te poate deranja. Dar, atât timp cât dobânda este una mică, cu mult mai scăzută decât la alte împrumuturi, de ce să nu fie în regulă overdraftul?

Vezi mai mult aici:  Credit fara verificare in Biroul de Credit

Un alt impediment este legat de faptul că și descoperitul de cont este considerat tot un împrumut. Ceea ce îți poate scădea nivelul credit scoringului. Mai ales dacă suma nu este acoperită la timp. Cu toate acestea, un overdraft te poate ajuta să-ți consolidezi scoringul. Acest lucru se datorează faptului că îi arată creditorului faptul că dispui de venituri și ești responsabil financiar.

Modul de obținere a descoperitului de card este simplu. Trebuie să prezinți o documentație minimă (act de identitate, dovadă de venit, dovadă de domiciliu) și primești banii. În funcție de evoluția ta financiară este posibil să primești o sumă de bani mai mare, dacă te dovedești a fi un bun platnic. Acest lucru se numește mărirea limitei descoperitului de card.

Un alt avantaj este dat de faptul că este un tip de credit care este oferit celor cu vârsta între 18 și 70 de ani. Adică, poate fi accesat și de către vârstnicii pensionari. Este esențial să conștientizezi că folosirea completă a sumei creditate echivalează cu plata nu doar a dobânzii, ci și a penalităților. Așa că, dacă vrei să te bucuri de avantajele unui overdraft pe termen lung, utilizează-l în mod corect!